Welke scholen doen er mee aan GIG 2020..?

ONTMOET KLAVERTJE VIER

Klavertje Vier is een gezellige school waar kinderen spelend en onderzoekend kennismaken met de wereld. Van leren programmeren in het Einsteinlokaal, natuur beleven in de tuintjes tot het opdoen van Engels als tweede taal. Elk kind krijgt bij hen onderwijs dat past: “De wereld om ons heen verandert snel, dus zijn wij dynamisch en veranderen we mee. Op Klavertje vier groeien kinderen vol zelfvertrouwen groot.”

Klavertje Vier huist in het hart van de Metropoolregio, middenin de wijk Floriande-Zuid in Hoofddorp. Het gebouw ‘In de Breedte’ staat naast Winkelcentrum Floriande en het Haarlemmermeer Lyceum. Floriande is een jonge wijk: de laatste steen werd nog maar tien jaar geleden geplaatst. Dat zie je terug in de bewoners, veelal tweeverdieners met kinderen. Klavertje vier ligt op een bruisende en veilige plek voor kinderen om op te groeien.

Klavertje vier vormt de Community-school, samen met basisschool De Brandaris en Kindcentrum Mirakels. Zij zitten onder één dak en bundelen de krachten. De overgang tussen school en opvang is soepel op de Community-school, zonder onnodige hobbels of drukke straten die overgestoken moeten worden. Kinderen kunnen voor schooltijd terecht bij Mirakels voor een ontbijtje en worden daarna naar de klas gebracht. Peutergroep en kleuterklas werken nauw samen.

“Met Mirakels bieden we een leuk en uitdagend naschools aanbod voor onze leerlingen, zoals de muziek-bso en de sport-bso. We staan open voor de wereld en kinderen beginnen al vroeg met het leren van Engels. Op de Community-school ontdekken ze de wereld op veilige wijze. Alleen ga je misschien sneller, samen komen we verder.”

Dit jaar doet Klavertje Vier ook mee aan het kinderkoren-spektakel. Onder leiding van PierK en docenten van ZangExpress, brengen zij een aantal prachtige, feestelijke kerstnummers ter gehore tijdens de stream van 20 december. Bent u betrokken bij Klavertje Vier en wilt u een donatie aan GIG maken? Dat kan via onderstaande knop:

Donaties in euro's

€0,-