Welke scholen doen er mee aan GIG 2020..?

ONTMOET DE OPTIMIST

De Optimist is de openbare basisschool in de wijk Floriande. De school ligt centraal in de wijk en is gevestigd in een prachtig licht en ruim opgezet gebouw. De Optimist: “Iedereen is en mag anders zijn, maar we horen bij elkaar!”

Naast achttien mooie, ruime klaslokalen en gemeenschapsruimten beschikt de optimist over twee speellokalen voor de kleuters en twee gymzalen voor de oudere leerlingen, een technieklokaal en een bibliotheek. Ook zijn er speelpleinen voor de verschillende leeftijden.

Als openbare school verwelkomen zij iedereen, ongeacht maatschappelijke, culturele of levensbeschouwelijke overtuiging. Zij streven er naar de kinderen inzicht te geven in elkaars leef- en denkwereld. Dit leidt tot respect, tolerantie en saamhorigheid. Met onze wereld oriënterende vakken besteden zij hier ook in de lessen aandacht aan. Het omgaan met verschillen staat hier hoog in het vaandel.

De school is genoemd naar een optimist: een klein zeilbootje waarop kinderen leren zeilen. Je vaart als kind zelfstandig in “De Optimist” en de instructeur zeilt in een andere boot naast je en geeft instructie. Een heel plezierige manier van leren. Het kind doet alles zelf en verwerft hierdoor zelfvertrouwen.

Dit jaar doet De Optimist ook mee aan het kinderkoren-spektakel. Onder leiding van PierK en docenten van ZangExpress, brengen zij een aantal prachtige, feestelijke kerstnummers ter gehore tijdens de stream van 20 december. Bent u betrokken bij De Optimist en wilt u een donatie aan GIG maken? Dat kan via onderstaande knop:

Donaties in euro's

€136,50